Vesper met koralen

Ridderkerk - Op dinsdag 16 april zal in de Goede Herderkerk een bijzondere vesper worden gehouden.  In deze vesper--die geleid wordt door W. Kroesbergen-- wordt geen meditatie gehouden, maar zullen schriftlezingen uit Johannes 18 en 19 worden afgewisseld met koraalzang uit de Johannespassion.

Alle koralen uit de Johannespassion van J.S.Bach zullen ten gehore worden gebracht door een projectkoor , dat is samengesteld uit Ridderkerkse zangers, terwijl alle aanwezigen ook een vijftal passende liederen (koralen) uit het liedboek zullen zingen.

De koralen uit deze passion (van de meesten is de basismelodie ook in het liedboek te vinden), zijn van uitzonderlijke schoonheid. Er is in deze koralen een volmaakte harmonie tussen tekst ( daar gaat het om) , melodie en ritme. In deze kunst was Johann Sebastian Bach volgens velen een absolute meester. De koralen zullen gedeeltelijk a-capella worden gezongen. De Duitse en Nederlandse teksten zullen worden "gebeamd" zodat iedereen alles goed kan volgen.

Het projectkoor staat onder leiding van Fenneke Groeneveld. De gemeentezang en enkele koralen wordt/worden begeleid door Leo Kievit. De vesper begint om 19.30 uur en zal ongeveer 45 minuten duren.