Het werd zondag een kleurrijk concert in de Dorpskerk (Foto: Jos Wesdijk)
Het werd zondag een kleurrijk concert in de Dorpskerk (Foto: Jos Wesdijk) (Foto: Jos Wesdijk)

Kleurrijk lenteconcert

Barendrecht - Jolande van den Berg en Karin Hoenselaar, beiden woonachtig te Barendrecht, tekenden afgelopen zondag voor een kleurrijk lenteconcert in de Dorpskerk. Het was de eerste keer dat Stichting Barendrecht Klassiek twee plaatsgenoten de gelegenheid bood te musiceren; in een zonovergoten kerk namen zij het publiek liefdevol mee op hun reis door repertoire van Brahms, Schumann, Berg, Hahn en Quilter. In hecht samenspel werd de liefde van vele kanten belicht, waarbij "natuurlijk" noch "ewige Liebe" noch "verlornes Glück" ontbraken.

Het volgende concert, dat zal plaatsvinden op zondag 16 juni, zal worden verzorgd door fortepianist José Luis Pino Lagos. Hij neemt zijn eigen instrument mee, dat is nagebouwd naar instrumenten waarop componisten als Haydn en Mozart gewoon waren te spelen. Een bijzonder concert dus, zeker voor liefhebbers van 18e eeuwse muziek. Op de website van SBK is hierover te lezen.