Slikkerveer won van Donk (Foto: Roelie 't Jong)
Slikkerveer won van Donk (Foto: Roelie 't Jong) (Foto: Roelie 't Jong)

Patrick Werkhoven man of the match bij Slikkerveer

Ingezonden

Doelman houdt zijn goal schoon

Ridderkerk - In het duel van sv Slikkerveer op het eigen Reijerpark van zondag 17 maart 2019 tegen het Goudse DONK stonden twee teams tegenover elkaar, die aan elkaar gewaagd waren en beide een overwinning nodig hadden om nog een competitie van betekenis te gaan spelen.

De eerste kans was voor de bezoekers. Jrezzi schoot hard op doel, maar Patrick Werkhoven tikte de bal net over. Na een kwartier spelen kon ook Slikkerveer haar eerste kans noteren. Een vrije trap van Cerezo Fung-A-Wing werd met moeite gepakt door doelman Vogel voordat Ronald Capelle gevaarlijk kon worden. . In de 28-ste minuut werkte Patrick Werkhoven weer een kopbal over de lat en zo bleven de keepers aan beide kanten een groot obstakel.In de slotseconden van de eerste helft nam DONK nog een listige corner. Gelukkig had Patrick Werkhoven weer een prima reflex en werkte de bal net voor de lijn uit het doel, waardoor de rust met 0-0 kon worden opgezocht.
In de tweede helft begon Slikkerveer sterker aan het duel dan DONK. In de 52-ste minuut kreeg Slikkerveer haar eerste grote kans. Een vrije trap van Rene Beute werd bij de tweede paal door de vrijstaande Boy van Reede goed aangenomen en hard op doel geschoten. Keeper Vogel redde te koste van een corner. In de 65-ste minuut moest ook Patrick Werkhoven weer in actie komen op een kopbal uit een corner.
Tien minuten voor tijd moest Werkhoven weer gestrekt naar de linkerhoek bij een vrije trap van Doeland. In de voorlaatste minuut mocht Jeroen Capelle weer de diepte in gaan bij een snelle tegenaanval van Slikkerveer. Oog in oog met doelman Vogel legde hij de bal breed op de meegekomen Cerezo Fung-A-Wing, die beheerst binnen schoot: 1-0. In de eerste minuut van de blessuretijd zette Mark van Doeland van Donk zich voor een strafschop zich achter de bal en schoot hard in de rechterhoek. Gelukkig voor Slikkerveer lag ook Patrick Werkhoven in de goede hoek en tikte de bal net voor de lijn weg.

Daarmee was Patrick Werkhoven overduidelijk ;man of the match;

Meer berichten