NL DOET druk in actie voor de Hoftuin

Foto:

Barendrecht - Vrijdag hebben de kinderen van CBS Groen van Prinsterer (locatie Hof van Máxima) de handen uit de mouwen gestoken.
Ze hebben namelijk meegedaan aan NLdoet! Een aantal groepen hebben werkzaamheden in de Hoftuin verricht.
De Hoftuin is een ideale plek voor de kinderen van de buurt en de school, waar heerlijk gespeeld en geleerd kan worden.

In de aanloop naar het voorjaar zijn voor de Hoftuin een aantal m2--tuintjes gekocht. Het is de bedoeling dat de leerlingen zelf hun eigen kruiden en groenten gaan kweken.
De kinderen mochten de m2-tuintjes vandaag voorzien van aarde. Met emmers, schepjes en kruiwagens gingen de kinderen flink aan de slag om de tuintjes te voorzien van aarde.
Vervolgens hebben de kinderen met elkaar verschillende soorten kruiden geplant.

In de klas hebben de kinderen vanmorgen ook nog verschillende zaden van groenten gepoot. Over een paar weken hopen we de plantjes over te kunnen poten in de andere m2-meter-tuintjes.

In het voorjaar en zomer kunnen we dan onze eigen bonen, komkommer, tomaten, courgette en nog veel meer groenten oogsten. De Hoftuin is daardoor heel leerzaam voor de kinderen.


Tijdens het harde werken kwamen ook nog Arjen van Breugel (de wijkregisseur) en Arnoud Proos (wijkwethouder van de wijk Vrouwenpolder) langs om onze tuin te bewonderen en mee te helpen.

 

Meer berichten