Foto:

Gekapte bomen moeten worden herplant

RIDDERKERK – De gemeente Ridderkerk gaat bij de kap van bomen de herplantplicht standaard als uitgangspunt vastleggen. Uitsluitend in bijzondere situaties wil de gemeente daar nog van afwijken. Met name als herplant niet mogelijk is. Het college van B&W heeft dat in een brief aan de gemeenteraad vastgesteld.

Het aantal bomen in Ridderkerk is de afgelopen jaren afgenomen, zo concludeert het college. Bomen zijn belangrijk voor de samenleving. Niet alleen verfraaien ze de omgeving, dragen ze bij aan de vochtregulatie en zijn ze van belang voor de fauna, ook produceren ze zuurstof en vangen ze fijnstof af. In het collegeprogramma staat dat men zich wil richten op "meer en kwalitatief beter groen".