Foto:

Geen incidenten in De Fakkel

RIDDERKERK – Angela Snel van Sport en Welzijn in Ridderkerk is zeer stellig in haar uitspraken. "Er hebben zich dit jaar geen incidenten voorgedaan in zwembad De Fakkel.

door Geert van Someren

Het negatieve beeld dat van De Fakkel wordt gegeven is niet terecht". Snel reageert op schriftelijke vragen die raadslid Jeroen van Neuren (Partij 18Plus) heeft gesteld aan het college van B&W.

In die vragen stelt het raadslid dat het "in de eerste de beste vakantie van 2019" al weer raak was wat betreft de veiligheid in het zwembad. "Ons bereikten berichten dat bezoekers, maar ook zeker het personeel zich niet veilig voelen. Het gaat hier vooral om intimidatie door vaak maar een kleine groep, maar die een grote impact heeft".

"We herkennen ons hier bij SenW niet in", zegt Snel. "Er gebeurt natuurlijk wel eens wat in een zwembad, maar er zijn veel minder incidenten dan vroeger. Het beleid dat we voeren werkt. In 2019 is er nog niets gebeurd".

Van Neuren vraagt aan het college hoe het staat met de instelling van de in het collegeprogramma genoemde 'taskforce veiligheid zwembad'. In dat programma is ook sprake van een veiligheidsplan. Hij wil weten hoe ver het opstellen van dat programma is gevorderd, evenals het beloofde onderzoek naar de toegangscontrole van De Fakkel.