Foto:

Bijna 800 maal nee tegen oeververbinding

'Geen brug bij Bolnes'

Geert van Someren

Ridderkerk - De door Partij 18Plus gestarte petitie tegen het plan bij Bolnes een oeververbinding over de Nieuwe Maas te realiseren, is inmiddels bijna 800 keer ondertekend (status afgelopen zondag). Voor eind mei wil de grootste partij in de gemeenteraad rond de 2.000 namen en handtekeningen hebben en die aanbieden aan de Tweede Kamer. Partijleider Henk van Os, wethouder in Ridderkerk, wil voorkomen dat de keus van de politiek op de verbinding bij Ridderkerk valt, terwijl nog niet alle gevolgen zijn onderzocht. De overheid gaat dat pas achteraf doen.

Petitie

Het is niet de eerste keer dat de lokale politieke partij een petitie organiseert. Eerder deed 18Plus dat een paar jaar geleden succesvol tegen het instellen van eenrichtingskeer in de Sint Jorisstraat in het centrum van Ridderkerk.

Desastreus

De oeververbinding bij Bolnes zou in de vorm van een brug desastreus uitpakken voor Bolnes, omdat die wijk de verkeersstroom niet aankan. Alleen in de vorm van een tunnel die pas bij de A38 bovengronds komt, is de verbinding voor de gemeente Ridderkerk bespreekbaar.

Variant

In de petitie wordt benoemd dat de voorkeur van Rotterdam en Ridderkerk uitgaat naar de variant die voorziet in een nieuwe oeververbinding tussen Kralingen en de Stadionbuurt. Die is in vrijwel elk opzicht effectiever voor de aanpak van de verkeersproblemen, ook wat betreft het openbaar vervoer dat daar een vrije baan krijgt. Rotterdam heeft daar 160 miljoen euro voor over.

Online ondertekenen

De petitie kan worden online worden ondertekend op https://deeschenfeyenoordcity.petities.nl/ of op https://www.partij18plus.nl/petitie/. Na ondertekening dient men de ondertekening van de petitie te bevestigen via een link in een toegezonden e-mailbericht. Zonder die bevestiging is de ondertekening niet van kracht.

Meer berichten