Foto:

Winterfeest blijft een succes

Wim de Rooij

Plezier werd door iedereen gedeeld

Rijsoord -Een zaterdagmiddag zonder voetbal. Desondanks een bomvolle kantine bij de V.V. Rijsoord. Na drukke dagen met de Seniorendag en het Kindercarnaval was het nu de beurt aan het Winterfeest.

Het Winterfeest, bestemd voor verstandelijk beperkten, blijkt nog steeds een succes te zijn. Er waren weer meer bezoekers dan de vorige edities en dat betekent dat de formule nog steeds aanslaat. Het is dan ook altijd goed om op deze manier extra aandacht aan deze groep te schenken.

Henk van Os

Het Winterfeest begin traditioneel met de opening en ditmaal was het de in speciaal, Tiroler, tenue gestoken locoburgemeester Henk van Os die namens de gemeente Ridderkerk de honneurs waarnam. Na zijn toespraak kon onder leiding van de Dellenoy Brothers het feest losbarsten. Het plezier wat van de gezichten van de doelgroep uit straalden wordt gedeeld door de begeleiders, medewerkers Rijsoord, sponsors en de organisatie.

En een feest werd het, want iedereen kwam de dansvloer op. En mocht het lopen wat moeizaam gaan, dan zorgden de begeleiders er wel voor dat je ook met een rolstoel goed kunt bewegen. Dus werd het een feest voor iedereen.

Inwendige mens

En zoals gebruikelijk was iedereen weer prachtig verkleed. De een nog mooier dan de andere. En wilde je je op het Winterfeest nog wat 'opfleuren', dan zorgde Gezichtskunstenares Marina van der Stelt daar wel voor. Lange rijen waren er om iedereen extra mooi voor dit feest te maken.

Maar het bewegen op de dansvloer maakt hongerig. En daarvoor had de organisatie ook gezorgd. Op geplande tijden waren er lekkere gehaktballetjes, smakelijke pannenkoeken en heerlijke ijsjes. En allemaal beschikbaar bestemd door sponsoren, die het initiatief voor het Winterfeest toejuichen.

Verkiezing

En als afsluiting was natuurlijk de verkiezing tot de mooist verklede bezoeker. In het zonnetje werden gezet Henk Dorst (1) als Prins Alaaf, Phonne Brand (2) als Minnie Mouse en Michel Kerken (3) als de Gouden Man.

Zaterdag 22 februari 2020 zal het volgende Winterfeest worden gehouden.

Met dank aan:

Stichting Help eens een Handje; Stichting FONOBORI; Vereniging Anyam Sport en Ontspanning; Stichting AAVB; Humanitas Barendrecht; Stichting IJsselmonde Oost; Syndion H.I.Ambacht; Stichting Pameijer en Diverse organisaties uit de regio

en natuurlijk aan:

Pannenkoekenhuis Pannekoe; De Koning Vleeswaren; Tuk Tuk ijs; Bakkerij Van der Waal; Gezichtskunstenares Marina; Presentator Jan Pol; Administratiekantoor Sierat jen Design; Drukkerij Sanders; Schrijvende en fotograferende pers; Raad van Elf 'De Rezoordse Kraaien' en Alle medewerkers van de V.V. Rijsoord.