De SGP wil de provincie overtuigen dat de brug een slecht idee is. (Foto: PR)
De SGP wil de provincie overtuigen dat de brug een slecht idee is. (Foto: PR) (Foto: )

SGP lobbyt tegen brug naar Krimpen

Ridderkerk - Op uitnodiging van de plaatselijke SGP hebben provinciale kandidaten van de partij een werkbezoek aan Ridderkerk gebracht. 'Lokaal spelen er de nodige dossiers waar de provincie een grote invloed op heeft, zoals de tram en een brug naar Krimpen. Daar hebben wij aandacht voor gevraagd, zodat onze partijgenoten daar na de verkiezingen direct mee aan de slag kunnen,' aldus raadslid Daan Kardol.

Zeker een brug naar Krimpen is Kardol een doorn in het oog. 'Een brug naar Krimpen is slecht voor de leefbaarheid in Bolnes en Slikkerveer. Het tast onze groengebieden aan en zorgt alleen maar voor meer overlast en vervuiling.' Bij Huys ten Donck konden de SGP'ers zelf zien welk prachtig stukje Ridderkerk voor een brug uit de weg geruimd zou moeten worden. Kardol nam zijn partijgenoten uit de provincie ook mee naar de Koninginneweg waar de gevolgen van nog altijd bestaande plannen voor een tramspoor helaas duidelijk zichtbaar zijn. Zo is bijvoorbeeld de iconische huishoudschool al jarenlang minimaal onderhouden. 'Als Ridderkerk kunnen we zo niet verder. Die ruimtelijke claim moet er gewoon af.