Vijftien Ridderkerkers kandidaat Waterschap

Foto:

RIDDERKERK – Tegelijkertijd met de Provinciale verkiezingen vinden op woensdag 20 maart de verkiezingen voor de Waterschappen plaats. Bij Ridderkerk gaat het om de verkiezing voor de zogeheten Verenigde Vergadering van het Waterschap Hollandse Delta. Daarvan zijn 21 zetels beschikbaar voor gekozen vertegenwoordigers van tien partijen.

Op de kandidatenlijsten zijn de namen van vijftien Ridderkerkers terug te vinden. Bij de grootste partij, de Waterschapspartij Hollandse Delta, staat het Ridderkerkse raadslid Petra van Nes op een verkiesbare tweede plaats. Tijdens de vorige verkiezingen werd zij met ruim zesduizend voorkeursstemmen gekozen. Ze is door de lokale journalistiek in Ridderkerk afgelopen december gekozen tot raadslid van het jaar. Op plek 29 van die lijst staat Huug Kooijman. Met de huidige zes zetels is dat een onverkiesbare plek.

De meeste Ridderkerkers staan op de kandidatenlijst van de SGP: in totaal vijf stuks. Uitgaand van het huidige aantal van twee zetels in de Verenigde Vergadering, staat ook Albert-Jan van den Berg op een verkiesbare plaats. Op dit moment is hij fractieondersteuner van de SGP in het Waterschap. Hij is agrariër en heeft zich de afgelopen vier jaar in het bijzonder bezig gehouden met watersystemen en zaken die met zuiveren te maken hebben.

Op de kandidatenlijst van de SGP zijn verder te vinden Kees van der Duijn Schouten (raadslid) op de achtste plaats, op plaats 14 staat Frank Lekkerkerk, op 18 Peter Kranendonk (raadslid) en op plaats 20 Art-Jan den Besten.

Bij de PvdA prijkt Max Verwaal op een vijfde plaats van de lijst, maar dat zal met de huidige twee zetels waarschijnlijk geen verkiesbare plaats blijken te zijn. Bij de ChristenUnie (nu 1 zetel) staat oud-raadslid Arie van Nes op de 9e plaats, Erica Houtman op de 13e en Leo van der Welle op de 23e plaats. Bij AWP ("niet politiek wel deskundig") staat EVR-raadslid Jim Kloos op een vierde plaats en Ineke van der Merwe op plaats 7. Op de kandidatenlijst van Hollandse Delta Natuurlijk staan ook twee Ridderkerkers: Jurgen Klapwijk op de 4e plaats en Rinus Vos op de 10e plek.