Ingecalculeerde nederlaag handbaldames

De heren haakten voorlopig af in de strijd om het kampioenschap (Foto: PR)
De heren haakten voorlopig af in de strijd om het kampioenschap (Foto: PR) (Foto: )

Ingezonden

Ridderkerk - De nederlaag van de Ridderkerkse handbalsters was dan weliswaar ingecalculeerd, maar het verschil met koploper Snelwiek was wel erg groot. Bij de rust stond het al 11-5 en uiteindelijk is verloren met 21-11. Zeker de eerste helft was slordig met te veel balverlies.

Elke fout werd direct afgestraft. Het tweede deel was wel iets beter, maar opnieuw was de Rotterdamse tegenstander de beste van de twee. De inhaalrace van Saturnus'72, na drie overwinningen op rij, eindigde dus bij de ploeg die in de tweede klas dan ook het meeste recht heeft op het kampioenschap. Dylan Muller was hier dan ook duidelijk in, "we lieten ons door de tegenstander te veel imponeren en hadden te weinig geloof in ons eigen kunnen. Dit zal tegen Indus'67 anders moeten. Ik zie hier wel mogelijkheden, de Rozenburgers liggen ons beter dan het harde Snelwiek".

Aanvang van deze wedstrijd is zaterdagavond om 19.00 uur in de eigen hal op het Reyerpark.

Mannen haken (voorlopig?) af in titelrace.

Zondag was er in Spijkenisse een uitgelezen mogelijkheid om zich te gaan mengen in de kampioensrace. Uitslagen van andere wedstrijden had de ploeg op plek twee kunnen brengen met nog maar twee punten achter de kwakkelende koploper Ventura. Nummer twee H.V.O.S. stak hier echter een stokje voor. Vanaf het begin was de tegenstander scherper en nadat het nog 9 minuten gelijk opging (3-3) sloeg de tegenstander een klein gaatje (6-4). Verdedigend was het niet hoogstaand en aanvallend was er veel balverlies. Saturnus vocht zich nog wel terug tot 8-7 maar zag daarna H.V.O.S. snel weglopen naar een 16-9 ruststand. Ook in deel twee liet Saturnus niet zien op plek 3 te staan.

Het liep niet binnen de ploeg en de ploeg uit Spijkenisse liep uit naar een flinke voorsprong (28-17). Gelukkig kon Saturnus in het laatste deel nog iets terug doen waardoor de nederlaag beperkt bleef tot 32-23 in tegenstelling tot de thuisoverwinning van 26-25 eerder dit seizoen. H.V.O.S. pakt door deze overwinning de kop over van Ventura.

Saturnus zakt naar plek 4 met 5 punten achterstand.

Zaterdag om 20.25 uur komt het Utrechtse HMS/Achilles op bezoek, de ploeg die zaterdag Ventura pootje lichtte. Een mooi moment voor eerherstel.