Versjes van Lars voor Ridderkerkers

Lars typte de versjes op de ouderwetse manier uit (Foto: PR)
Lars typte de versjes op de ouderwetse manier uit (Foto: PR) (Foto: )

Ridderkerk - Op 4 februari organiseerde het Servicebureau Onderwijs&Cultuur de eerste culturele activiteit van Cultuur Dichtbij Ridderkerk 2019 in samenwerking met Ontmoetingsplein de Reyerheem. Lars van der Werf, bekend van 'Versjes van Lars', was te gast in de Reyerheem. Samen met zijn ouderwetse typemachine. Het was een drukke middag voor Lars met maar liefst ruim 60 gasten. Zij kregen een persoonlijk versje van hem gemaakt op zijn typemachine.

Terwijl Lars met de bewoners en gasten sprak, typte hij lieve, grappige en ontroerende persoonlijke versjes. Natuurlijk onder het genot van een kopje koffie of thee. Er kwamen mooie verhalen naar boven. Allemaal naar aanleiding van de vraag van Lars aan degene die aan zijn tafel aanschoof; Waar houdt u van? De antwoorden varieerden van 'appeltaart bakken', 'dansen', 'mijn dochters' tot 'de buitenlucht'. Nadat het versje uit de typemachine rolde, kreeg deze een stempel van Lars en werd hij overhandigd.
Wilt u ook een versje van Lars? Op 20 februari is Lars van der Werf weer in Ridderkerk. Dan bezoekt hij Gasterij de Ontmoeting, aan de Boksdoornstraat 80, van 15.00 tot 16.00 uur. U bent van harte welkom, de activiteit is gratis te bezoeken.
'Wereldverhalen met Lars' is onderdeel van Cultuur Dichtbij, een samenwerkingsverband tussen de Reyerheem, Gasterij de Ontmoeting van de Riederborgh en het Servicebureau Onderwijs&Cultuur waarbij inwoners uit Ridderkerk elkaar ontmoeten.