Dijkgraaf stapt binnen twee jaar op

De Bondt was dijkgraaf sinds 1 juli 2017.
De Bondt was dijkgraaf sinds 1 juli 2017. (Foto: )

RIDDERKERK – Dijkgraaf Ingrid de Bondt is afgelopen week opgestapt bij het Waterschap Hollandse Delta (WSHD). Zij is het niet eens met de koers van het bestuur van het Waterschap. In haar ontslagbrief schrijft de bestuursvoorzitter dat "forse maatregelen nodig zijn om van het Waterschap een dynamische, veilige en toekomstgerichte organisatie te maken". Ze constateert dat in het bestuur daar onvoldoende draagvlak voor is.(GvS)

WSHD zorgt voor veilige dijken en schoon water in de regio IJsselmonde, Voorne Putten, Hoeksche Waard, Goeree Overflakkee en Rozenburg. Ridderkerk is een van de dertien gemeenten die daar onder vallen. Het Waterschapshuis (kantoor) van WSHD is gevestigd aan de Handelsweg op het bedrijventerrein Veren Ambacht in Ridderkerk.

(tekst GvS, foto WSHD)