Foto:

Ridderkerk: "Tolerant en inclusief"

RIDDERKERK – Het college van B&W gaat niet met de lokale kerkgemeenschappen in gesprek over de zogeheten Nashville verklaring. In die door honderden predikanten in het land ondertekende verklaring spreekt men zich onder andere uit tegen andere vormen van seksualiteit dan die tussen man en vrouw.

Afstand

VVD-raadslid Louis van der Spoel, getooid met een regenboog stropdas, vroeg burgemeester Attema om daarover in gesprek te gaan. Het raadslid Björn Ros (GroenLinks) vroeg aan het college om nadrukkelijk afstand te nemen van de verklaring.

Kernwaarde

"Dit bestuur staat voor een tolerante en inclusieve samenleving. Dat is een kernwaarde. Daar hoeft niemand aan te twijfelen", aldus Attema die er naar verwees dat elk jaar op 11 oktober de regenboogvlag wordt gehesen bij het gemeentehuis.

Scheiding

Ze gaat echter niet in gesprek. "De kerk bemoeit zich niet met het bestuur en omgekeerd", verwees ze naar de scheiding tussen kerk en staat in Nederland.