Een van de tijdelijke bussen op weg in Rijsoord. (tekst en foto Geert van Someren) (Foto: )

Tijdelijke bussen ingezet op lijn 601

door Geert van Someren

RIDDERKERK – Nadat begin deze maand op één middag drie keer een busrit op lijn 601 uitviel, heeft de RET tijdelijk andere bussen ingezet. Daarmee is volgens de gemeente Ridderkerk de kwaliteit en veiligheid van de buurtbus weer gegarandeerd.

Aan de inzet van de tijdelijke voertuigen is een gesprek tussen de Ridderkerkse wethouder Peter Meij en Joop Bakker, directeur exploitatie van de RET vooraf gegaan. Meij benadrukte daarbij het belang van de kwaliteit en veiligheid. Tal van passagiers uit Rijsoord zijn voor hun vervoer van de buurtbus afhankelijk. Sinds de nieuwe dienstregeling rijden de kleine bussen tussen Ridderkerk Centrum, Rijsoord en Barendrecht. Ook wordt enkele keren per dag doorgereden vanuit Rijsoord naar het Maasstad Ziekenhuis.

De nieuwe kleine bussen zijn al sinds afgelopen zomer klaar om geleverd te worden, maar krijgen geen goedkeuring. Meij liet in november aan de gemeenteraad weten dat er iets is met zogeheten sjoemel software van de Mercedes bussen, vergelijkbaar met de beruchte affaire bij het Volkswagen concern. Directeur Bakker heeft aan Meij laten weten dat de verwachting is dat de nieuwe bussen eind maart worden geleverd.