V.r.n.l. Kok Adrian Velasquez,  Robbie 't Jong, Miriam Renzen, Maryam Mozahab,René Ritmeijer en Elmer Bouwer. (tekst en foto G.v.Someren)
V.r.n.l. Kok Adrian Velasquez, Robbie 't Jong, Miriam Renzen, Maryam Mozahab,René Ritmeijer en Elmer Bouwer. (tekst en foto G.v.Someren) (Foto: )

Verspillingslunch is in trek

RIDDERKERK – Met alleen maar producten van de Food Company Ridderkerk (FCR) heeft de uit Peru afkomstige kok Adrian Velasquez afgelopen week op het Gemini College aan tientallen gasten een voortreffelijke lunch voorgeschoteld.

De zogenoemde verspillingslunch werd gehouden op initiatief van de Stichting Bar in Balans, in samenwerking met ambassadeurs van die Stichting, het Gemini en de FCR.

Velasquez is docent 'food design' in de hoofdstad Lima en volgens betrokkenen mega creatief met eten. Hij wil zijn kennis graag delen en die is opgenomen in het leerprogramma dat Miriam Renzen van de FCR op het Gemini organiseert.

Aan de verspillingslunch is afgelopen week door ongeveer 65 gasten deelgenomen; deels leraren tijdens hun pauze, maar ook vertegenwoordigers van bij FCR betrokken partijen en een aantal lokale politici.