Keepster Chantal Daalder (Foto: PR)
Keepster Chantal Daalder (Foto: PR) (Foto: )

Verdiende winst Saturnus dames; verlies heren

Ingezonden

Ridderkerk - Na een korte winterstop gingen de handballers van Saturnus'72 weer aan de slag. Bij de dames kwam Hercules 3 op bezoek. Een ploeg uit de middenmoot, waar Saturnus vooralsnog op de één na laatste plek stond.

De start was prima, scherp en snel. Het initiatief was voor de Ridderkerkers, 5-3 in de 20e minuut, maar het vervolg voor de rust was wat matiger. De ploeg verloor de concentratie, zakte een beetje in waardoor Hercules aanhaken. Saturnus maakte onnodige loopfouten en zag Hercules naast zich komen. Gelukkig was keepster Chantal Daalder in vorm en stopte onder andere twee strafworpen. Toch stond het bij rust 6-8 in Rijswijks voordeel. Na rust stond het binnen 60 seconden 8-8. Sanne Bruinzeel en Brigit Stout maakte in de laatste vier minuten ineens het verschil (17-14). Hercules gaf zich nog niet gewonnen, 17-15 en 17-16 Door de winst kruip de ploeg naar de middenmoot alwaar de verschillen klein zijn. Zondag wacht in Berkel (11.15 uur) het sterke T.O.G.B. (3e).

Volendam te sterk voor heren

De teleurstelling na de verloren wedstrijd met KRAS/Volendam 3 was groot. Saturnus had de aansluiting met koploper Ventura graag behouden, maar door de 30-37 nederlaag is het verschil weer 4 punten. Het gevecht ging met de sterke tegenstander de eerste 15 minuten gelijk op. Zowel aanvallend als verdedigend was het ruim voldoende. Helaas kwamen er wat scheurtjes in het verdedigingsblok, die ook mede veroorzaakt werden door Volendammer Diego Jacobs. De selectie speler uit de hoofdmacht was diverse malen trefzeker. Het antwoord bleef voorlopig steken op 17-20 bij rust. Remco de Jong startte sterk en toen er ook nog een overtal situatie ontstond kon de aansluitingstreffer worden gemaakt (22-23). De volgende 8 minuten ging het gelijk op (26-27) maar tot een voorsprong van de thuisploeg liet Volendam het niet komen. Volendam schakelde een versnelling door en de organisatie van de thuisploeg wist hier geen raad mee. Tot 28-31 was er nog wel geloof in een goede afloop maar die verdween naarmate de wedstrijd vorderde. Uiteindelijk verloor de ploeg toch nog (te?) ruim met 30-37 en zakt naar de 4e plek. Zondag gaat de ploeg op bezoek bij een ploeg uit het "rechter" rijtje. Leidsche Rijn is om 15.15 uur de tegenstander. Tegenstander Volendam maakte na afloop nog een mooi gebaar voor de Saturnus actie Spieren voor Spieren door € 50,- te doneren.