Foto:

Hart onder de riem van SGP

Ridderkerk - Op Oudejaarsdag verraste de SGP Ridderkerk de brandweer met oliebollen. 'Zij staan het hele jaar klaar voor onze veiligheid en verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Zeker met de jaarwisseling zijn ze soms helaas hard nodig om vuurwerkoverlast te bestrijden. Wij willen ze daarbij graag een hart onder de riem steken', vertelt raadslid Daan Kardol. De oliebollen van bakkerij Van der Linden smaakten de brandweermannen dan ook goed.

In het verleden ging de jaarwisseling soms met veel vuurwerkoverlast gepaard. De SGP vraagt al jaren aandacht voor deze problematiek. Via een motie wist de partij eerder dit jaar het aantal vuurwerkvrije zones uit te breiden met gevoelige gebieden als de winkels in het Centrum, Plein Oost en de tunnel aan de Vlasstraat.


Voor de SGP is dat geen reden om nu achterover te leunen, zegt Daan Kardol. 'We willen graag weten of Ridderkerkers deze uitbreiding als een verbetering hebben ervaren. Ook in de toekomst willen wij ons inzetten voor een veilige en vuurwerkvrije jaarwisseling voor alle Ridderkerkers.

Daarom roepen we iedereen op om te reageren via ons vuurwerkmeldpunt. Reageren kan door te mailen naar vuurwerkmeldpunt@sgp-ridderkerk.nl, waar u ook al uw overige opmerkingen over vuurwerkoverlast kwijt kunt.'

Meer berichten