Take Five (Foto: PR)
Take Five (Foto: PR) (Foto: )

Nieuwjaarsconcert met Take Five

Ingezonden

Ridderkerk - Zaterdag 12 januari wordt voor de twaalfde keer in de Boezemkerk te Ridderkerk-Bolnes een populair nieuwjaarsconcert gegeven. Aan het concert werkt de muziekgroep 'Take Five' mee. Take Five bestaat uit Leon Koppelman (panfluit), Annette Jumelet (viool), Peter Koetsveld (klarinet), Marien Souten (orgel) en Jan Peter Teeuw (orgel en piano).

Het programma is net als de voorgaande jaren weer heel divers: klassieke meesterwerken, populaire composities, virtuoze solo's, een orgelimprovisatie op verzoek, samenzang…

Kortom: een gevarieerde muzikale avond voor het hele gezin!

De groep 'Take Five' maakten in 2014 en 2016 twee cd's. Beide cd's werden genomineerd voor een Zilveren Duif en kregen lovende recensies in de pers. Ze treden regelmatig in het hele land.

Leon Koppelman (1986) kreeg panfluitlessen van Gerard Rijken van Olst en de Roemeense virtuoos Nicolae Pirvu. Hij geeft regelmatig concerten en werkte mee aan diverse cd-opnamen. Samen met Jan Peter maakte hij vier cd's in de serie 'Leon in Concert'.

Annette Jumelet (1980) studeerde viool aan de Zeeuwse muziekschool bij Myra van Groendael, Arjan Kik en Annemarie Swimmen.

Ze speelde in diverse orkesten en werkt geregeld mee aan concerten en zangavonden.

Peter Koetsveld (1961) studeerde klarinet aan het conservatorium in Den Haag. Van 1987 tot 1990 was hij eerste klarinettist bij het Cape Town Symphonic Orchestra in Kaapstad (Zuid-Afrika).

Marien Stouten (1983) kreeg orgelles van Martin Mans en Rinus Verhage. Hij studeerde aan het conservatorium van Gent bij Ignace Michiels. Op dit moment is hij organist in Brouwershaven en Haamstede.

Jan Peter Teeuw (1987) is kerkorganist in Ridderkerk. Ook geeft hij regelmatig concerten, zowel als solist als als koorbegeleider. Van zijn hand verschenen diverse bundels met koraalmuziek (orgel en instrumentaal).

Aanvang concert is 19:30 uur. De toegang is gratis wel is er bij de uitgang een collecte ter bestrijding van de onkosten. Meer informatie:

www.janpeterteeuw.nl