Advies Jeugdraad: Plaats stem- bureau in scholen

RIDDERKERK – De Nationale Jeugdraad heeft in een brief aan de gemeenteraad verzocht om in alle scholen voor voortgezet onderwijs bij de komende verkiezingen een stembureau in te richten. Dat zou er voor moeten zorgen dat meer stemgerechtigde jongeren aan de verkiezingen meedoen.

Dit jaar zijn in Nederland twee verkiezingen: op woensdag 20 maart voor de Provinciale Staten (en daarmee indirect voor een deel van de Eerste Kamer) en op donderdag 23 mei voor het Europese Parlement. Bij de raadsverkiezingen vorig jaar deed de Nationale Jeugdraad een soortgelijk verzoek. Dat werd toen onder andere gesteund door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Vereniging Nederlandse Gemeenten. (GvS)

Soos+ van Jongerenwerk

Ridderkerk - Vanuit het jongerenwerk van Facet Ridderkerk wordt soos+ aangeboden naast het huidige aanbod sozen. De soos+ is bedoeld voor jongeren die ondersteuning kunnen gebruiken op sociaal gebied. De soos+ vindt iedere donderdag in de even weken plaats van 19:00 – 20:00 uur in De Loods. Heb je interesse en wil je een keer een kijkje komen nemen? Neem dan contact op via Evina.Beekink@facetridderkerk.nl.