Foto:

Uitstel aanbesteding scherm langs A16

RIDDERKERK – Het is de gemeente Ridderkerk niet gelukt om aan het einde van 2018 te beginnen met de aanbesteding van de ontbrekende afscherming langs de A16 ter hoogte van Ridderkerk-West. Het college van B&W heeft aan de gemeenteraad meegedeeld dat het overleg met Rijkswaterstaat meer tijd kost dan verwacht.

De gemeente wil dat Rijkswaterstaat eraan meewerkt dat de aanbesteding namens die organisatie kan plaatsvinden. Ook wil het college een actieve rol van Rijkswaterstaat bij het opstellen van het document voor de aanbesteding. Dit duurt echter langer dan in eerste instantie gedacht werd.

Als gevolg van het later aanbesteden dan gepland, zal de afscherming dan ook niet eind 2019 klaar zijn, zoals het plan was.

De bedoeling van de gemeente is bij het 'gat' in de afscherming langs de snelweg een speciaal soort scherm te laten plaatsen, waarbij een particulier bedrijf de kosten voor de aanleg financiert en dat terugverdient door onder andere ter plaatse zonne-energie op te wekken.

Wanneer de aanbesteding precies plaats gaat vinden is nog niet bekend.