Slikkerveer gaf het tegen DBGC uit handen en verloor na strafschoppen. (Foto: Arjen 't Jong)
Slikkerveer gaf het tegen DBGC uit handen en verloor na strafschoppen. (Foto: Arjen 't Jong) (Foto: )

Slikkerveer uit de beker na strafschoppen bij DBGC

Ingezonden

Oude Tonge - Afgelopen zaterdag 10 november 2018 speelde Slikkerveer voor de beker uit tegen DBGC op sportpark de Koepel in Oude-Tonge. Aangezien de thuisclub een jaar of zes geleden was overgestapt van de zondag naar de zaterdag, moest de ploeg van trainer André Stafleu op zaterdag aantreden in plaats van de reguliere zondag.

Meteen in de openingsfase keek Slikkerveer al binnen een minuut tegen een 1-0 achterstand aan door een treffer van Thijs Tromp. Daarna herpakte Slikkerveer zich goed in het slechte weer en op een glad veld. In de zesde minuut schoot Dylan Vrijman de gelijkmaker al binnen met een keurig schot in de linker benedenhoek op aangeven van Chevillio Halden: 1-1. Het publiek onder het afdakje voor de kantine werd in de veertiende minuut getrakteerd op een kunststukje van Chevillio Halden. Eerst buitenom langs zijn directe tegenstander en daarna bijna vanaf de achterlijn schietend langs een aantal benen van verdedigers door de benen van keeper Nieuwland: 1-2.

In de tweede helft waren Cerezo Fung-A-Wing en Damion Janssen in de kleedkamer achtergebleven en werden vervangen door Danny Rijnberk en Aaron Plaizier. In de 52-ste minuut waren het Chevillio Halden en Jesse Ringlever op de rechterflank, die elkaar goed vonden. De voorzet van Jesse Ringlever werd via de buik van Sonny Noordermeer in zijn eigen doel gewerkt: 1-3.

Debuut

Na precies een uur spelen maakte Melvin Monteiro zijn debuut in het eerste elftal en verving Rene Beute. Tot twaalf minuten voor tijd zat Slikkerveer op rozen, maar leidde een ongelukkige actie een zenuwslopend slot in. Op een voorzet vanaf de linkerflank gleed Nick Geluk naar de bal, maar kwam hij ongelukkig met zijn arm tegen de bal. Aangezien het in het strafschopgebied was kon scheidsrechter Ebink de bal op de stip leggen en dat deed hij. Jeroen Sep benutte dit buitenkansje: 2-3.

Van slag

Slikkerveer was van slag en het werd zelfs 4-3 voor de thuisclub voor Chevillo Halden de 4-4 maakte. Strafschoppen moesten beslissing brengen, waar DBGC dit perfect deed, miste Iwan Tewelde, zodat het bekeravontuur van Slikkerveer over is. . Komende zondag 18 november speelt Slikkerveer om 14.30 uur uit bij Erasmus in Den Haag, gewoon weer voor de competitie.

Meer berichten