Kennis maken met wandelen onder begeleiding (foto: PR)
Kennis maken met wandelen onder begeleiding (foto: PR) (Foto: )

Nieuwe begeleiders wandelgroepen

Ingezonden

Ridderkerk - Wandelen is een laagdrempelige vorm van bewegen en wanneer gedaan in groepsverband met een fijne groep mensen, is ook nog eens heel leuk om te doen. Dus waarom niet meteen aansluiten bij een van de sociale wandelgroepen die Ridderkerk rijk is?

Deze sociale wandelgroepen zijn een aantal jaren geleden gestart door Martinette Wijngaard en Harry Spoormans. Harry heeft zijn wandelgroep in 2016 i.v.m. zijn pensionering reeds overgedragen aan Mieneke Vingerling, oefentherapeut Mensendieck. Zeer recent heeft ook Martinette Wijngaard haar haar groepen in september dit jaar heeft overgedragen aan Mark Schouten, sportinstructeur bij Sportief met Mark, en Japke Englebert, shiatsu therapeut en vitaliteitscoach bij Junonia. "De wandelgroepen zijn vrijblijvend en bedoeld voor iedereen die het prettig vindt om met anderen in de buitenlucht actief te zijn.

De wandelingen duren maximaal een uur. Het instapniveau is heel laag. Of je na vijf minuten al een pauze nodig hebt of een uur achtereen kunt lopen, dat maakt niet uit. We zorgen ervoor dat iedereen op zijn niveau kan wandelen" aldus Mark Schouten. "Onder begeleiding lopen we gezamenlijk een route in de wijk. Het is iedere week weer een leuke wandeling waarbij we gezellig met elkaar op pad gaan en een praatje maken. Naast het kletsen doen we ook nog wat oefeningen om de gewrichten en spieren soepel te houden." Merkt Japke Englebert op. De kosten bedragen 2 euro per keer, waarvan er 1 euro in een spaarpot gaat. Met het geld wordt er een paar keer per jaar een gezellig uitje geregeld.

Er wordt gestart vanaf 3 locaties: Op maandagochtend om 9:00 uur start de groep bij wijkcentrum de Fuik in Drievliet onder begeleiding van Japke. Adres: Voorn 10, Ridderkerk. Op woensdag middag om 14:00 uur vertrekt de groep onder begeleiding van Mieneke en kan de omgeving van Ridderkerk West worden verkend. Er wordt verzameld bij Gasterij de Ontmoeting bij de Riederborgh. Adres: Boksdoornstraat 2, Ridderkerk. Op vrijdagochtend om 9:30 uur wordt er verzamelend in de Noordhave in Bolnes om er in de omgeving van Bolnes op uit te trekken onder begeleiding van Mark. Adres: Noordstraat 255a, Ridderkerk.

Aanmelden: Wandlen Ridderkerk West: Mieneke: 06-28523995 mienke.vingerling@planet.nl, Drievliet: Japke: 06 40736327 junonia@xs4all.nl. Bolnes: Mark 06-46606739 sporten@sportiefmetmark.nl

Meer berichten