Foto:

Gebruik van OV in Ridderkerk groeit

RIDDERKERK – Het gebruik van het openbaar vervoer in Ridderkerk groeit gestaag. Dat geldt zowel voor het gebruik van de buslijnen van en naar Ridderkerk als voor de Waterbus, die een halte heeft bij de Schans in Slikkerveer. Het college van B&W heeft dat geantwoord op vragen van de PvdA-fractie in de gemeenteraad.

De groei is onder andere het gevolg van de komst van een speciaal abonnement voor scholieren en studenten, die langer dan voorheen thuis blijven wonen omdat voor hen betaalbare zelfstandige woonruimte lastig te vinden is.

Het aantal passagiers dat gebruik maakt van buslijnen die zeer frequent rijden, zoals de lijnen 144 en 146, groeit met ongeveer vijf procent.

Het aantal mensen dat gebruik maakt van de Waterbus neemt elk jaar iets toe. In 2016 maakten 82.403 passagiers gebruik van dit vervoer over water.

Vorig jaar waren dat er 83.871, terwijl t/m half september van dit jaar 77.209 mensen opstapten.

De Waterbus vaart tussen Dordrecht en Rotterdam.

De fiets mag gratis mee.