Foto:

Liesbeth Grootendorst onderscheiden

Ingezonden

50 jaar les geven beloond

Ridderkerk - Tijdens de uitvoering van gymnastiekvereniging OKK afgelopen zaterdag werd trainster Liesbeth Grootendorst verrast met een onderscheiding van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Ze heeft in het bestuur gezeten van OKK, geeft al 50 jaar les en is in al die jaren van grote betekenis geweest voor de vereniging.

Liesbethe kreeg hiervoor van de voorzitter, Bianca Klapwijk, de gouden bondsspeld uitgereikt. Daarnaast werd ze tot erelid van OKK benoemd, kreeg daarvoor een oorkonde en een cadeaubon en een grote bos bloemen. Bianca bedankte haar hartelijk voor zoveel jaar loyaliteit aan de club en hoopte dat Liesbeth er nog wat jaren aan zal plakken.

Dat alles gebeurde in het decor van de uitvoering, waarvoor Liesbeth in die 50 jaar ook menig keer voor de aankleding de verantwoordelijkheid droeg. Deze keer was zij de ladyspeaker en die taak deed ze met veel overgave. Ze praatte de nummers vlot aan elkaar, lichtte het publiek in voor wat komen ging en interviewde en passant wat turners en turnsters.

Zowel zaterdagmiddag, als zaterdagavond was er een voorstelling en het thema "OKK DE MUSICAL" zorgde voor een aantrekkelijke setting. De leiding trapte beide voorstellingen af met het nummer Musical Awards. Met zang, dans, acrobatiek en een act van Sandy en Danny uit Grease werd direct de toon gezet. Allerlei musicalgenres passeerden de revue, van de klassieke Notenkraker, het sprookjesachtige Alice in Wonderland, de wereldkraker Beauty and the Beast tot Broadwaysuccessen als Mary Poppins en de Titanic. Het in oorspronkelijke kleuren geverfde, nagebouwde schip leed net als in 1912 schipbreuk. Op originele wijze brak het schip na de botsing met een ijsberg in tweeën en de hele crew belandde in het denkbeeldige water. Dat het schip zowel in de middag als de avond "verging" vond niemand erg.

Het uitzoeken van de muziek was met dit thema geen probleem, maar ook veel aandacht was er geschonken aan de aankleding van de nummers. Letterlijk alle groepen waren op originele wijze aangekleed, aangepast aan de musical die ze vertolkten. Daardoor werd het een kleurrijke middag en avond die door het publiek met veel applaus werd beloond.

De uitvoeringscommissie bestaande uit Deborah van der Pol, Anouk Dijkstra, Naomi Vat en Evi Ilmer hebben prima werk geleverd en werden na afloop hiervoor door het bestuur bedankt. Het waren twee lange, maar aantrekkelijke voorstellingen die bijna vlekkeloos verliepen. Slechts een keer haperde de muziek bij het nummer van de turnsters 16+. Dat was sneu, maar kersvers erelid Liesbeth redde het nummer door heel origineel het laatste deel van het nummer aan elkaar te praten. Volgend jaar is er weer een editie en het jaar erop hoopt OKK 125 jaar te bestaan.

Meer berichten