Bovenop de Ringdijk zou als het aan de gemeente ligt, een snelle fietsroute moeten komen (Foto Geert van Someren) (Foto: )

Overig nieuws

Zing Nederlands Met Me

Ridderkerk - In de Week van de Mantelzorg organiseert Bibliotheek Ridderkerk in samenwerking met Karaat Mantelzorg een speciale editie van Zing Nederlands Met Me. Op dinsdag 6 november van 19.30 – 21.00 uur is iedereen welkom in Bibliotheek Ridderkerk om Hollandse klassiekers te zingen!

Normaal gesproken wordt Zing Nederlands Met Me georganiseerd om de Nederlandse taal (beter) te leren. Bij deze speciale editie richten we ons niet op het leren van de taal, maar op het leren zingen. Tijdens deze avond is iedereen welkom om een heuse zangworkshop te volgen. Met tips & trics over stemgebruik, houding en ademhaling. Je kunt je ook even ontspannen en gezellig anderen ontmoeten. Meedoen is gratis en opgeven kan via Karaat Mantelzorg door te mailen naar info@karaatmantelzorg.nl of te bellen naar 0180-763717.

Uit onderzoek is gebleken dat een andere taal leren zingend stukken sneller gaat. Daarom is er Zing Nederlands Met Me. Naast het leren van een nieuwe taal, kunnen bezoekers ook even lekker ontspannen en nieuwe mensen ontmoeten. Plezier is hierbij belangrijker dan goed kunnen zingen. Op 13 november van 15.00 – 16.00 uur vindt de reguliere editie weer plaats in Bibliotheek Ridderkerk centrum. Je hoeft geen lid te zijn om bij de bibliotheek te komen. Iedereen is welkom. Enkel als je materialen wil lenen heb je een lidmaatschap nodig. Kijk voor onze al onze activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl.

Open Kerk Singelkerk

Ridderkerk - De Singelkerk, in het oude hart van Ridderkerk, houdt zaterdag 3 november van 11 tot 16 uur Open Kerk. Iedereen kan binnenlopen voor een moment van stilte, voor een goed gesprek of om het historische gebouw van binnen te bekijken. Behalve dat het orgel tijdens de Open Kerk regelmatig is te horen, speelt tussen 11 en 12 uur een tienermuziekgroepje christelijke liederen. Van 14 tot 15 uur is er bovendien een (inloop)zanguur met bekende liederen, om mee te zingen of naar te luisteren.

In de Singelkerk zijn elke zondag twee kerkdiensten, om 9.30 en 17.00 uur. Op andere dagen is de kerk gesloten, met uitzondering van de Open Monumentendag in september. Zaterdag is de zesde keer dat de Singelkerk Open Kerk houdt. Ook de Oudheidkamer aan de Kerksingel is op 3 november open en hier is koffie/thee verkrijgbaar

Cursus Bridge

Ridderkerk - De bridgeclub BIOP (Bridge is ons plezier) gaat,bij voldoende belangstelling, voor het derde jaar een bridge cursus geven. De cursus is bedoeld voor diegenen die geen of weinig ervaring hebben met bridge. Op speelse wijze komen in 40 lessen alle facetten van het spel aan de orde. De cursus is gebaseerd op de bridge methode van Start tot Finish, Sinds 1977 hebben honderdduizenden landgenoten deze methode gebruikt om zich het bridgespel eigen te maken. Iedereen kan het leren. Meer informatie kunt u inwinnen bij : Cees den Hartog – Telefoon 0180-425968 E mail :hartog.c@planet.nl

Koffieochtend gebouw Obadja

De eerste woensdagochtend van elke maand is er een koffieochtend in gebouw Obadja, Schepenstraat 4 te Ridderkerk. Iedereen die het fijn vindt om mensen te ontmoeten, een gezellig praatje te maken of gewoon gezellig koffie of thee te drinken is van harte welkom. Van 10 uur tot 11.30 uur staan de deuren van gebouw Obadja open. Hartelijk welkom!

Snelle fiets- route bovenop Ringdijk

door Geert van Someren

RIDDERKERK – De gemeente Ridderkerk wil op termijn een vrij liggend fietspad aanleggen op de Ringdijk in Slikkerveer. Omdat daar geen plaats voor is op de rijweg die beneden langs de dijk loopt, moet in de visie van het college van B&W het fietspad bovenop de dijk komen.

Het fietspad gaat deel uitmaken van een fietssnelweg. Die wordt gefinancierd door diverse overheden. Omdat het om een dijklichaam gaat, heeft ook het Waterschap Hollands Delta een vinger in de pap. Wethouder Peter Meij heeft het plan aangekondigd tijdens een toelichting op de plannen van het college voor de komende jaren. Het college wil dat inwoners en werkgevers zich nog meer bewust worden van het gebruik van de fiets als duurzaam en gezond alternatief voor de auto.

Hoger loon hulp huishouden

RIDDERKERK – Met terugwerkende kracht tot 1 april van dit jaar krijgen medewerkers in de thuiszorg die huishoudelijke hulp verlenen meer loon. Het tarief is vastgesteld op € 26,50 per uur. De tarieven voor hulp bij het huishouden zijn lang onderwerp van discussie geweest.

Het nieuwe tarief is in de cao vastgesteld. De afspraak heeft tot gevolg dat gemeenten meer geld kwijt zijn aan deze zorg. Voor Ridderkerk komt dat neer op € 292.000 extra in 2018.

Voor de inwoners die gebruik maken van deze zorg verandert er niets. Zij betalen een eigen bijdrage waarvan de hoogte afhankelijk is van hun inkomen.

Bingo in WVC Bolnes

Ridderkerk -Facet Ridderkerk organiseert maandag 5 november van 14.00 tot 16.00 uur een bingomiddag in het Wijkvoorzieningencentrum Bolnes, Noordstraat 255a. Iedereen is van harte welkom. Er worden acht rondes gespeeld en er zijn zestien prijzen te winnen. Een bingoplankje kost € 5,00 per stuk inclusief consumptie. Een tweede plankje kost € 4,00 en toegang is gratis. Neem voor meer informatie over activiteiten georganiseerd door Facet Ridderkerk in het WVC Bolnes contact op met Henny de Wilt, sociaal werker/ ouderenadviseur, via 0180 – 432 350 of Henny.deWilt@facetridderkerk.nl. Bekijk www.facetridderkerk.nl