Een model van een Tiny House staat aan de Kievitsweg. (tekst en foto Geert van Someren) (Foto: )

Weinig kans voor Tiny Houses in Ridderkerk

RIDDERKERK – Het stimuleren van de ontwikkeling van zogeheten Tiny Houses heeft geen prioriteit bij het college van B&W in Ridderkerk. Dat soort kleinschalige, tijdelijke woningen zouden mogelijk starters aan betaalbare woningen kunnen helpen. Het college ziet meer in andere woonvormen voor starters.

Dat blijkt uit antwoorden die het college heeft gegeven op schriftelijke vragen van de raadsleden Jeroen Rijsdijk (PvdA) en Björn Ros (GroenLinks).

Ook bij Tiny Houses hecht het college er aan dat wordt voldaan aan de regelgeving. Dat kan redelijk snel gaan als de grond een woonbestemming heeft. Is dat nog niet het geval dan kan een procedure zo maar anderhalf jaar vergen.

Meer mogelijkheden voor starters ziet het college in appartementen en tijdelijke huurwoningen met een lage huurprijs, die op termijn worden gesloopt.