Muzikanten van verschillende verenigingen in één orkest tijdens de Play-Inn van het StEIJF.

IJsselmonde Festival: elf orkesten in Farel College

Ridderkerk - Het Eiland IJsselmonde Festival vindt dit jaar op 3 november plaats in het Farel College te Ridderkerk. Aan dit muziekfestival doen vanaf 10.00 uur totaal 11 orkesten uit de regio mee. De Ridderkerkse muziekverenigingen Harpe Davids, Sursum Corda Rijsoord en Excelsior Bolnes zijn ook van de partij.

De harmonie- en fanfareorkesten brengen verschillende stukken ten gehore, die worden beoordeeld door een vakjury. Voor de orkesten is het een spannend evenement, want na maandenlang repeteren hopen de muzikanten natuurlijk dat de jury de inspanningen ook weet te waarderen. De jury bestaat dit jaar uit de heren Arie Stolk, Hans Welle en Arnold Zwijgers.

Vanaf 10:00 uur zijn de deuren van het Farel College geopend voor publiek. Een uitgelezen kans om kennis te maken met allerlei verschillende orkesten. Elk orkest treedt ongeveer een half uur op en tussen de optredens door kan het publiek naar binnen. De toegang is gratis.

Het complete programma vindt u op http://www.steijf.nl/festival:

Het Farel College vindt u aan de Kastanjelaan 50, 2982 CM te Ridderkerk. Parkeren kan op de aangrenzende parkeerplaats. Het festival wordt georganiseerd door de Stichting Eiland IJsselmonde Festival (www.steijf.nl). Het doel is de regionale muziekverenigingen te verbinden, samen muziek te maken en elkaar te inspireren door middel van muziek.