De PC Hooftstraat. (tekst en foto Geert van Someren)
De PC Hooftstraat. (tekst en foto Geert van Someren) (Foto: )

Toekomst PC Hooftstraat

De gemeente Ridderkerk gaat overleggen met de Zwolse projectontwikkelaar Bemog over de ontwikkeling van het gebied PC Hooftstraat en omgeving. De gemeenteraad heeft daar vorig jaar een zogeheten gebiedsvisie voor vastgesteld. Het doel is een mix van bedrijven en woningen. Ook gaat de gemeente een sporthal realiseren op de plaats van de gemeentewerf. Het overleg met Bemog moet, als alles goed gaat, leiden tot een intentieovereenkomst. Daarin wordt vastgelegd hoe een stedenbouwkundig plan wordt opgesteld

RIDDERKERK – De ontwikkelaar krijgt, zo blijkt uit een brief van het college aan de gemeenteraad, de regie over de herontwikkeling van het gebied, omdat de gemeente er zelf weinig grond in eigendom heeft. "Het uitgangspunt is dat de ontwikkeling ons geen extra geld kost. Dit geldt ook voor de ambtelijke uren die nodig zijn om tot de intentieovereenkomst te komen", zo schrijft het college.

Bemog is volgens eigen zeggen een onafhankelijke, middelgrote en landelijke opererende projectontwikkelaar. Recent heeft de onderneming in Zuid-Holland projecten in uitvoering in onder andere Alphen aan den Rijn, Gorinchem en Vlaardingen. Voor het project kan worden uitgevoerd, moet de gemeente eerst zorgen voor een goede vervangende ruimte van het jongerencentrum de Loods. Dat heeft de gemeenteraad eerder vastgesteld. Van autodealer Louwman is bekend dat deze gaat verhuizen naar Cornelisland.