Onderzoek naar fonteintjes op Koningsplein

Er wordt onderzocht of er een mogelijkheid is om een waterornament op het plein te plaatsen (Foto: GvS) (Foto: )

RIDDERKERK – De gemeente Ridderkerk gaat serieus onderzoeken of het mogelijk is om naast het kunstwerk Desire Lanes op het Koningsplein ook een waterornament te realiseren. Wethouder Marten Japenga heeft dat gezegd tijdens een vergadering van een raadscommissie.

Binnenkort neemt de gemeenteraad een besluit over de realisatie van het kunstwerk, dat bijna 88.000 euro gaat kosten.

Volgens diverse raadsleden en ondernemers zal een waterornament in de vorm van bedriegertjes meer levendigheid op het Koningsplein brengen. Japenga: "De kunstenaars van Desire Lanes zijn van mening dat het mogelijk is hun werk daarmee uit te breiden. We gaan kijken of het technisch kan in verband met de parkeergarage eronder. Ook moet het veilig zijn". Hij verwacht dat het onderzoek enkele maanden tot een half jaar zal gaan duren.

De kosten van het waterornament hangen onder andere af van het aantal fonteintjes. Tien stuks bedriegertjes in Maassluis hebben 120.000 euro gekost. Daar komen jaarlijks nog onderhoudskosten van circa 6.000 euro bij.

(Tekst en foto Geert van Someren)

Shopbox