Ambassadeur Israël bezoekt Ridderkerk

Ridderkerk - Tijdens een druk bezochte regionale SGP-avond over het thema '70 jaar Israël' bracht niemand minder dan de ambassadeur Z.E. Shir-On een bezoek aan Ridderkerk. Op uitnodiging van SGP-Ridderkerk vertelde hij maandagavond over zijn werk als ambassadeur, maar ook over de spanningen die er zijn in het Midden-Oosten. Wilco Kodde, oud-voorzitter Commissie SGP Internationaal vertaalde de ambassadeur vanuit het Engels. Na de pauze gaf Europarlementariër Bas Belder een kijkje in de keuken over zijn werk ondervoorzitter van de delegatie voor de betrekkingen met Israël. Esther Grisnich vertelde aansluitend iets over haar werk als politiek adviseur Israël/Palestijnse gebieden. Tijdens de pauze was er ruimte voor onderlinge ontmoeting en vertrok de ambassadeur niet volgens afspraak na de pauze, maar bleef aanwezig tot het einde van de avond. De avond werd afgesloten door dominee C. Sonnevelt uit Alblasserdam, die enige tijd voor het deputaatschap voor Israël van de Gereformeerde Gemeenten werkzaamheden verrichtte in dat land en zelfs tijdelijk woonde in de woonplaats van de ouders van de ambassadeur. Ondanks dat de komst van de ambassadeur vanwege veiligheidsredenen geheim moest blijven, wisten velen de deur van het Farelcollege te vinden.