Ackeo Liefden speelt de bal door. Slikkerveer zou uiteindelijk met 2-4 winnen. (Foto: Roelie 't Jong)
Ackeo Liefden speelt de bal door. Slikkerveer zou uiteindelijk met 2-4 winnen. (Foto: Roelie 't Jong) (Foto: Roelie 't Jong)

Slikkerveer speelt zich in tweede helft langs DONK

Ingezonden

Gouda - In Gouda speelde Slikkerveer afgelopen zondag het uitduel tegen DONK. Eerst een grote kans voor DONK, maar Patrick Werkhoven voorkwam een snelle tegentreffer door zich goed voor de bal te werpen.

Aan de andere kant was ook meteen Ronald Capelle gevaarlijk, maar hij schoot in het zijnet. Het spel golfde letterlijk heen en weer in een hoog tempo. In de twaalfde minuut was Ronald Capelle aan de rechterkant diep gestuurd. Vanaf de achterlijn legde hij goed terug op Chevillio Halden, die net naast schoot. Twee minuten later was het wel raak. Cerezo Fung-A-Wing lanceerde Ronald Capelle, die op zijn beurt nu wel de keeper omspeelde: 0-1. In de 24-ste minuut viel echter aan de andere kant de gelijkmaker uit een vrije trap, die tegen de paal werd geschoten en in de rebound van dichtbij hard binnengeschoten werd door Imad El Yousfi: 1-1.

Daarna kreeg Slikkerveer nog een tegenslag te verwerken, want na een sprintduel moest Ronald Capelle met een bovenbeen blessure naar de kant en is mogelijk tot aan de winterstop uit de roulatie. DONK profiteerde daarna van de wisselingen in het team bij Slikkerveer, de vrijstaande Mohammed Jrezzi schoot de bal vanaf de rand van de zestien strak in het hoekje: 2-1. Binnen een minuut had Slikkerveer al weer op gelijke hoogte kunnen staan. Ackeo Liefden schoot via de keeper nipt voorlangs. Aan de andere kant kon Patrick Werkhoven zijn ploeg op de been houden door in een één tegen één situatie prima redding bracht. In de voorlaatste minuut voor rust kwam Slikkerveer weer op gelijke hoogte. Een prima pass van Damion Janssen werd door Ackeo Liefden vakkundig in de verre hoek gekruld: 2-2.

In de tweede helft bleef het spel zich in een hoog tempo over en weer verplaatsen naar beide aanvallen. In de 54 ste minuut werd het 2-3 voor Slikkerveer. Chevillio Halden was goed doorgelopen op een diepe pass van Damion Janssen en verraste de uitgekomen doelman Vogel door eerder bij de bal te zijn en in een leeg doel te schieten. In de 79-ste minuut viel de definitieve beslissing. Een vrije trap van Rene Beute werd door de Goudse defensie in eerste instantie tegen gehouden, maar Cerezo Fung-A-Wing schoot de bal direct hard in de touwen: 2-4. Slikkerveer speelt komende zondag 7 oktober om 14.00 uur uit bij HOV/DJSCR in Rotterdam.

Meer berichten