Twee van de doelpuntenmakers Melvin Zaalman en Khalid Rahli.  (Foto: Diana Photography).
Twee van de doelpuntenmakers Melvin Zaalman en Khalid Rahli. (Foto: Diana Photography). (Foto: Picasa)

Ruime overwinning voor Rijsoord

Ingezonden

Weinig problemen voor de Kraaien

RIJSOORD – De Kraaien hebben zaterdagmiddag een ruime overwinning geboekt op De Meeuwen. Op basis van met name de tweede helft een juiste uitslag. De eerste helft begon Rijsoord gretig en creëerde binnen vijf minuten al twee levensgrote kansen, maar vergat door te zetten en de bezoekers gelijk al op een achterstand te zetten. In de tweede helft zette Rijsoord dit snel recht en nestelde het team zich in de top van de eerste klasse B van West 2.

Rijsoord begon goed, speelde gretig en de bezoekers werden gelijk al in de verdediging gedrukt. Er werd in een hoog tempo gespeeld en binnen vijf minuten dienden zich twee prima kansen aan en een daarvan had zeker in een doelpunt omgezet moeten worden. De Meeuwen konden weinig inbrengen tegen het frivole spel van Rijsoord en het duurde ongeveer een kwartier voor de eerste serieuze kans voor de Zeeuwse ploeg zich aandiende. Hoe Rijsoord ook z'n best deed, het lukte de ploeg niet om echt gevaarlijk te worden en hield daarmee de hoop bij De Meeuwen in leven op een beter resultaat. Toch konden de supporters van Rijsoord nog twee minuten voor de rust juichen toen Melvin Zaalman een strakke voorzet van Nelson Costa de Brito in het doel kon lopen. Doelman Jesse Kerkhove was kansloos; 1-0. Het zou tevens de ruststand betekenen.

In de tweede helft startte Rijsoord weer gretig en nu zou die gretigheid langer vastgehouden worden. Al na drie minuten kon Khalid Rahli verdubbelde na vier minuten de voorsprong door een dieptepass prima af te ronden; 2-0. Met nog een half uur te spelen kon ook Mike van Gool een 'duit in het zakje' doen door een toegekende strafschop af te ronden. De spits schoot echter veel te zacht in, waardoor de bal ten prooi viel van doelman Kerkhove. Jammer, het zou Rijsoord op rozen gebracht hebben. Maar er zat meer in het 'verschiet'. Het hoogtepunt van de wedstrijd was misschien toch wel rond de 70ste minuut, toen Rijsoord binnen drie minuten de stand naar 5-0 bracht. Eerst was het Darlison Gerardus, die goed doorzette en Mike van Gool in stelling bracht; 3-0. Daarna was het weer Melvin Zaalman, die een afgemeten bal van Khalid Rahli maar voor het intikken had; 4-0. En het mooiste doelpunt was misschien wel van Patrick Berends, die na te zijn ingevallen zijn eerste balcontacten afrondde met een afstandsschot; 5-0. De tegenstander zat er doorheen, maar redde twaalf minuten voor tijd toch nog de spreekwoordelijke eer door tegen ter scoren. Het schot van Maas Boogaard verraste doelman Özrak; 5-1. Het zou tevens de eindstand betekenen. Zaterdag de zware uitwedstrijd in Oud-Beijerland tegen SHO.

Opstelling: Ragip Özrak – Darlison Gerardus – Ard Hartman – Niels Groeneveldt – Romain van Bruggen – Nelson Costa de Brito – Berry de Groot (71. Zepp Jacobs) – Khalid Rahli – Mike van Gool (72. Patrick Berends) – Mike van Dongen (60. Stephan Ooms) – Melvin Zaalman.