Snollebollekes sluit het feest af (Foto: PR)
Snollebollekes sluit het feest af (Foto: PR) (Foto: )

Ridders Oktoberfest gaat zaterdag echt beginnen

Ridderkerk - Ridderkerk maakt zich massaal op voor een spetterend vervolg van een succesvolle eerste editie van het Oktoberfest welke over slechts enkele dagen zal plaatsvinden. De kaarten zijn allemaal uitverkocht en bij vele hangen de kostuums al aan de kast.

Donderdag 4 oktober zal er gestart worden met de opbouw van het evenement. Uiteraard staat zo'n tent niet zonder inzet van vele vrijwilligers. Met zo'n 20 personen zal op donderdag de tent worden opgebouwd. Uiteraard heeft de organisatie gezorgd om alles zo snel en zo efficiënt mogelijk te plannen zodat het verkeer op de Oosterparkweg hier zo min mogelijk hinder van zal ondervinden. Vrijdag zal in het teken staan van het inrichten van de tent. Zaterdag zal het terrein gereed worden gemaakt. Voor alle gasten die per fiets het evenement zullen aanrijden, wat geadviseerd wordt, is natuurlijk voldoende gelegenheid tot het stallen van de fietsen. Parkeergelegenheid is beperkt, bij de Bloemenjungle aan de Oosterparkweg kan worden geparkeerd. Ditzelfde geldt voor alle openbare parkeergelegenheden aan de Oosterparkweg. De wijk en de omliggende straten zijn afgezet. Deze zijn niet te gebruiken als bezoeker. De organisatie vraagt uw begrip hiervoor om alle omwonenden zo min mogelijk last te laten ervaren van het feest. Het feest zal worden ingeluid door 'Hooi en Stro Kapel' Ridderkerk vanaf 16.30 uur tot 18.00 uur buiten op het evenemententerrein. De weersverwachtingen zien er gunstig uit, dat betekent dat de doorstroom van gasten ook geleidelijk zal worden uitgevoerd.

Een goede beveiliging, EHBO, een strak draaiboek en vooral een professioneel team van het Ridderkerks Oktoberfest gaat alles in het werk stellen om alle gasten te entertainen en het evenement veilig te laten verlopen. Er is een foodhoek waar gegeten kan worden en natuurlijk voldoende drinken met een keur aan smaken. Er wordt gebruik gemaakt van muntjes, deze zijn contant en per pin te koop. Voor jassen is er een bemande garderobe. Jassen en tassen mogen tijdens het evenement de zaal niet in, deze kunnen worden opgehangen in de garderobe. Er is een rookruimte en een toiletruimte. Er zal worden gefilmd en ook worden er professionele foto's gemaakt, zodat een ieder na deze avond nog kan nagenieten van alle uren feest via diverse social media kanalen. "Wat natuurlijk fantastisch nieuws is, is dat het Evenement stijf is uitverkocht! Het Ridders Oktoberfest begint een begrip te worden in Ridderkerk. En of dit naar meer smaakt en er volgend jaar een vervolg komt, zullen we na de evaluatie van dit jaar met alle aangesloten partijen bespreken", vertelt Frank Boekhout, eigenaar van LF Event Group en oprichter van dit evenement.

Shopbox