Dolle vreugde met het fantastische bedrag (Foto: PR)
Dolle vreugde met het fantastische bedrag (Foto: PR) (Foto: )

Afzien met Leontien

Ridderkerk - Leontien van Moorsel: "De grootste overwinning die ik heb behaald is de overwinning op Anorexia. Niet de Olympische medailles, niet de Tour feminin of de wereldkampioenschappen. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik elke dag kan genieten van het leven. Dat gevoel gun ik alle de mensen die aan een eetstoornis lijden ook. Daarom ben ik het Leontienhuis gestart.Hier kunnen we mensen en hun familie ondersteunen en helpen die strijd ook te winnen."

Met deze woorden begonnen de 60 deelnemers afgelopen vrijdag aan hun fietsclinic met de Olympisch kampioene. De deelnemers hebben geld opgehaald voor het Leontienhuis. Als dank mochten zij tijdens de clinic van 1 uur afzien met Leontien. Zij konden "meegenieten" met enkele van de inspanningen tijdens haar wielercarrière. Zo werd o.a. de Alpe d'Huez beklommen, waarbij de 21 bochten afgeteld werden en werd er gesprint om de etappezege.

Na afloop mocht Veroni Hokke, de drijvende kracht en organisatrice van dit evenement, het eindbedrag bekend maken. Mede door een bijdrage van € 5.000,- van de Rotary club Ridderkerk nam Leontien een cheque van € 20.350,- in ontvangst.

Een fantastisch bedrag waarmee Leontien superblij was en waarmee weer veel mensen geholpen kunnen worden.

Meer berichten