Deze duwbak nam de veilige draai en voer vervolgens richting Amsterdam  (tekst en foto Geert van Someren)
Deze duwbak nam de veilige draai en voer vervolgens richting Amsterdam (tekst en foto Geert van Someren) (Foto: )

Veilig rondje op Nieuwe Maas

RIDDERKERK – Ter hoogte van Het Huys ten Donck draait deze duwboot met twee bakken schroot een rondje op de Nieuwe Maas. Komend vanuit Dordrecht besloot de schipper om op het Drierivierenpunt niet direct naar rechts de Lek op te draaien, maar eerst even verder te varen.

Een besluit dat ongetwijfeld ingegeven wordt door drukte op de rivier, in combinatie met stroom en de totale lengte van de combinatie.

Na gekeerd te zijn, stuurde de duwboot alsnog de Lek op, met als eindbestemming Amsterdam. Met de manoeuvre lijkt het alsof de schipper een advies van een paar jaar terug opvolgt van raadslid Louis van der Spoel (VVD) om de veiligheid op het knooppunt te verhogen.

Al enige tijd studeert een commissie van de betrokken partijen onder aanvoering van de gemeente Ridderkerk op die veiligheid. In oktober 2017 is een werkagenda opgesteld met mogelijke maatregelen.

Sindsdien is er niets meer over gecommuniceerd door de gemeente.