Er komt een speciale infodag voor scootmobielgebruikers (Foto: PR)
Er komt een speciale infodag voor scootmobielgebruikers (Foto: PR) (Foto: )

Informatiedag voor Scootmobielers

Ridderkerk - Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Ridderkerkse Scootmobiel Club (RSC) gaan voor veiligheid

Op vrijdag 28 september 2018 organiseren de Gemeente Ridderkerk, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Ridderkerkse Scootmobiel Club (RSC) een gratis Scootmobiel Informatiedag. De informatiedag (cursus) bestaat uit een theoretisch- en praktisch gedeelte speciaal voor scootmobielers. Het theoretische gedeelte zal plaats vinden bij Burgerzaken (in het Gemeentehuis) en het praktische gedeelte op het Koningsplein. De cursus begint om 10:00 uur en eindigt om 15:00 uur (incl. lunch). In het theoretische gedeelte (10:00 – 12:00 uur) worden de actuele verkeersregels en moeilijke verkeerssituaties voor scootmobielers behandeld.

Het praktische gedeelte (13:00 – 15:00 uur) met vele handige tips vindt plaats op het Koningsplein en bestaat uit 3 delen; - remoefeningen, slalom, keren, stoepjes, heuveltjes rijden, inrijden in een lift ect. - technische inspectie van uw scootmobiel (controle accu, banden etc.) door een leverancier. - het rijden van een korte route (ongeveer 20 minuten) door Ridderkerk en wordt er aandacht en tips gegeven bij het rijden op kruispunten, rotonden, bochten, wegversmallingen etc. Inschrijving is gratis en kan bij VVN Linda de Jong via werkgroepsenioren@kpnmail.nl, telefoon 0184-685317 Meer informatie kunt u ook opvragen via de Ridderkerkse Scootmobiel Club bij Henny Brouwer, telefoon 06-40810075 of Peter Kuipers 06-43009711.

Shopbox