Sport is één van de onderdelen van Het Zonnekind methode (Foto: Pieter van Dongen) (Foto: )

Zonnekindles maakt ieder kind uniek

Ingezonden

Lessen gaan weer van start

"Dit is het thema waar de komende tijd aandacht aan besteed zal gaan worden tijdens de lessen van het Zonnekind. Uniek zijn kan je alleen maar ervaren, doordat je het gaat voelen. En juist daarin onderscheidt zich het Zonnekind van de andere begeleiding. Het Zonnekindmethode gaat uit van totale acceptatie van ieder kind dat bijzonder is." aan het woord is Pieter van Dongen, geestelijk vader en trekker van Het Zonnekind.

Ridderkerk - Het Zonnekind kan alleen maar zich zelf zijn, wanneer de relatie met de ouders optimaal is. Daarom zijn de lessen van het Zonnekind er op gericht om ook de ouders er in te betrekken om mee te doen en mee te ervaren. Dit is wel de voorwaarde om bij het Zonnekind te komen. Ik heb een zeer lange ervaring met het les geven aan deze kinderen. Heb altijd het verband gezien tussen de wederzijdse relatie tussen kind en ouder en school. Juist deze drie eenheid geeft de mogelijkheid om gezamenlijk op te trekken en het kind meer ruggensteun te geven. Omdat hij of zij zelf gaat ervaren en voelen dat er een punt is waarop hij of zij kan zeggen dit voel ik en dit is mijn hart dat ik voel om mij zelf veilig te voelen en niet meer te kiezen voor angst en terugtrekking Ouders waren bijzonder te spreken over de laatste lessen waarin zij zelf constateerden dat hun kind veranderd was. Ik kreeg zaken te horen als : 'Ik merk nu dat mijn kind meer vertrouwen heeft gekregen.' Of zij wordt niet meer gepest. Of hij is nu beter aanspreekbaar geworden of hij is rustiger geworden en niet meer zo vaak boos." Kortom de ouders zelf en de Zonnekinderen hebben dit zo ervaren dat deze lessen van zeer groot belang zijn om gelukkige kinderen te hebben. Hierdoor is de relatie ook sterker geworden tussen ouder en kind." Als dit u dit ook wilt ervaren met uw kind kom dan langs. Dinsdagmiddag 4 september gaan de lessen weer beginnen en ook om 16.00 uur voor de 5 en 6 jarigen. Om 17 uur voor de 7 en 8 jarigen en voor de pubers om 19.00 uur in de Platanenstraat 6 te Ridderkerk. Voor info:

www.het-zonnekind.com

Shopbox