Joke moest met pijn in haar hart besluiten te stoppen. (Foto: Geert van Someren) (Foto: )

Leuke winkel op Jorisplein sluit

RIDDERKERK – Joke Hagman kijkt met een goed gevoel terug op de drie jaar dat ze aan het Sint Jorisplein de winkel Maks & Figo had.

De winkel, met ook een sociale functie, had te weinig opbrengsten in verhouding tot de huur, aldus de eigenaresse. "De verhuurder is nog wel met een voorstel gekomen, maar het was niet voldoende".

In de winkel met Scandinavische artikelen, is ook een koffiehuis. Op 11 oktober sluit Joke Hagman de deur. Tot die tijd is het uitverkoop. "Het is een mooie tijd geweest. Het is mijn tweede huis. Ik had graag verder gewild. Wat het lastig maakt, is dat je zo veel moet omzetten om er wat aan te kunnen verdienen. Het moet wel rendabel zijn", zegt ze. "Ik doe het formeel alleen, maar ik krijg veel hulp op vrijwillige basis. Personeel inhuren kan niet".

Joke Hagman is een geboren Ridderkerkse. "Met de winkel kwam voor mij een droom uit. Een mix van leuke spullen gecombineerd met horeca. Ik moet het nu loslaten. Eerst even met vakantie. Daarna ga ik zeker iets anders doen. Ik kom uit de zorg. Het zou bijvoorbeeld leuk zijn te zoeken naar een combinatie daarvan met horeca", besluit de onderneemster die dus zeker nog actief zal blijven.

(Tekst en foto Geert van Someren)

Shopbox