Zo ziet een multifunctioneel scherm van 'Softs point' eruit. (illustratie PR)
Zo ziet een multifunctioneel scherm van 'Softs point' eruit. (illustratie PR) (Foto: )

Aanbesteding scherm A16 nog dit jaar

Geert van Someren

Ook bewoners betrokken

RIDDERKERK – De gemeente Ridderkerk verwacht nog eind dit jaar de aanbesteding te starten voor de bouw van een geluidsscherm in 'het gat' langs de A16. Dat heeft het college van B&W laten weten aan de gemeenteraad. Tot die tijd worden gesprekken gevoerd met alle partijen die bij de aanleg zijn betrokken en wordt een document opgesteld waarin de aanbesteding is uitgewerkt.

Niet alleen wordt overleg gevoerd met onder andere Rijkswaterstaat en de provincie Zuid Holland, ook wil de gemeente in gesprek blijven met een groep van zeven bewoners aan het Seringenplantsoen in West, die bang zijn dat het scherm hun uitzicht belemmert.

De gemeente heeft een multifunctioneel scherm op het oog, dat niet alleen bijdraagt aan de afname van geluid en fijnstof, maar ook opbrengsten kan halen uit het opwekken van energie en het voeren van reclame. Een voorbeeld van een dergelijk scherm, zij het in klein formaat, zijn de reclameborden langs het voetbalveld van Rijsoord.

Reclame

De verwachting is dat met name de reclame langs een snelweg niet zo maar de goedkeuring zal krijgen van Rijkswaterstaat.

A15

De gemeente heeft eerder in antwoord op vragen van het VVD-raadslid Edward Piena laten weten dat tegelijkertijd met de ervaringen van het onderzoek voor het gat in de schermen langs de A16, ook zal worden gekeken of dergelijke multifunctionele schermen toegepast zouden kunnen worden langs de A15 bij het Oosterpark.

Die zijn eens te meer nodig volgens de aanwonenden in Drievliet, omdat niet alleen het verkeer op de A15 van en naar Gorinchem drastisch zal toenemen, maar ook volgens de instanties de noodzaak bestaat wegens ziekte en onderhoud een fiks aantal bomen te kappen in het Oosterpark.

Shopbox