Gemeente wil geld

RIDDERKERK – De gemeente Ridderkerk wil via de curator alsnog de dwangsom gaan innen die aan de in 2014 failliete gegane Ridderkerkse Taxi Centrale is opgelegd wegens het vervuilen van de bodem aan de Oosterparkweg.

De DCMR Milieudienst Rijnmond heeft van de curator te horen gekregen dat de verontreiniging is ontstaan voor het faillissement. Daarom wil de curator een eventuele dwangsom niet betalen.

Hoewel nog meer onderzoek nodig is, staat vast dat de bodem gesaneerd moet worden. Partijen hebben afgesproken dat de vraag of aan de curator een last onder dwangsom kan worden opgelegd, zal worden voorgelegd aan de Hoge Raad. Zou pas bij de afwikkeling van het faillissement de dwangsom worden betaald, dan is volgens de gemeente "het risico aanzienlijk dat slechts een (klein) deel van de schuld wordt afgelost". Andere partijen zoals de belastingdienst krijgen voorrang bij de afwikkeling van schulden.

(door Geert van Someren)

Shopbox