Tijdens de rondleiding bij Huys ten Donck werd er genoten van een lekker kopje koffie met gebak.   (Foto PR)
Tijdens de rondleiding bij Huys ten Donck werd er genoten van een lekker kopje koffie met gebak. (Foto PR) (Foto: )

Geslaagd Zomerfestijn voor senioren

Ingezonden

Tweede week ook prima verlopen

Ridderkerk - De hele maand juli staat in het teken van het Zomerfestijn. Dit festijn, georganiseerd door Facet Ridderkerk, verloopt prima. Er wordt positief teruggekeken op de tweede week, waarin een scootmobieltocht, een rondleiding door Huys ten Donck en een bustocht naar de Historische Driehoek werden georganiseerd.

De scootmobieltochten gaan ook deze zomer gewoon door. Elke week is er een gezellige tocht door Ridderkerk en omgeving. Donderdag 12 juli ging de tocht over de Alblasserdamse brug richting Kinderdijk. Na een mooie tocht werd er uitgerust bij cultureel centrum Landvast in Alblasserdam. Hier werd de groep fijn ontvangen. Dit centrum heeft alle faciliteiten voor minder validen waardoor de groep heerlijk kon genieten van een hapje en drankje. Het Huys ten Donck is één van de gebouwen in Ridderkerk met een bijzondere geschiedenis. Een gezellige groep van 25 deelnemers werd hartelijk ontvangen door mevrouw Groeninx van Zoelen.

Daarna volgde een indrukwekkende rondleiding door het huis. De VOC-tijd, het authentieke interieur en de prachtige schilderijen zorgden voor een interessante dag. Na de rondleiding genoten de deelnemers van een heerlijk kopje koffie met gebak. Natuurgids Aart van Dragt van Natuurvereniging IJsselmonde gaf daarna een leuke en leerzame rondleiding in de tuin. Donderdag 19 juli was er een bustocht naar de Historische Driehoek. Na wat strubbelingen bij het ophalen van mensen in Ridderkerk kwamen we net voor de afslag Gouda in een file terecht. Dit mondde uit in een half uur vertraging.

De stroomtrein had gelukkig wel op de deelnemers gewacht en in de coupés stond het gebak en de koffie al klaar. De rit met de trein naar Medemblik was leuk en de trein stopte nog bij een ouderwets stationnetje waar deelnemers nog even rond konden kijken. Daarna volgden de aardappelvelden met Opperdoes. Bij de stoomboot wachtte deelnemers een heerlijke lunch waarna genoten werd van de vaart.

Shopbox