Soreno brachgt een mooi openluchtconcert (Foto: E.Naaktgeboren)
Soreno brachgt een mooi openluchtconcert (Foto: E.Naaktgeboren) (Foto: )

Zomeravondconcert Soreo in Ridderkerk

Ridderkerk - Mooier kon het eigenlijk niet! Aan het eind van een zonovergoten zomerdag mocht het seniorenorkest SOREO op vrijdag 13 juli een zomeravondconcert verzorgen in de Ridderhof onder de tent. Elke vrijdagavond is er op deze plek een muzikaal optreden, georganiseerd door de S.E.R.

En nu was dan de beurt aan SOREO (het Senioren Orkest van Rotterdam En Omstreken). Onder de inspirerende leiding van de dirigent Sebastian Petersen werd een zeer afwisselend programma aangeboden aan een bijzonder enthousiast publiek, dat bestond uit luisteraars van heel jong tot zelfs een oud-lid van 94 jaar! Het orkest bestond uit ruim 30 muzikanten.

Iedereen werd verrast door de prachtige klanken van het grote koper en de hoge tonen van bijvoorbeeld de fluiten en klarinetten. Allerlei stukken kwamen langs zoals bijv. De Rotterdamse Vlag, waarbij het publiek hartstochtelijk mee klapte en meezong: "En waarom zullen we treuren…" Ook speelde SOREO: Don't cry for me Argentina, Abba Gold, Lima Express, Einzug zum Opernball en andere.

Kortom het was een zeer geslaagd concert.

Shopbox