De rondleiding bij de brandweer was voor veel kids een hoogtepunt (Foto: PR)
De rondleiding bij de brandweer was voor veel kids een hoogtepunt (Foto: PR) (Foto: )

Openingsweek Summer Events druk

Ingezonden

Ruim 300 kinderen genoten

Ridderkerk - De eerste week van Summer Events 2018 is vorige week afgesloten met een uitstapje naar Skateland Rotterdam. Deze week genoten meer dan 300 kinderen, tieners en jongeren van diverse workshops, sport- en spelactiviteiten en uitstapjes. We blikken terug op de eerste week.

Maandag: Maak je eigen slijm – Vlotten bouwen

Op maandag 16 juli ging Summer Events van start met de splinternieuwe activiteit Maak je eigen slijm. Met 70 deelnemers bleek dat zelf slijm maken dé rage van 2018 is.

De eerste sportieve activiteit stond in het teken van overleven. Er werd afgetrapt met Vlotten bouwen. Met enkel vier tonnen, een paar balken en touw hebben de deelnemers met minimale aanwijzingen een al dan niet drijvend vlot gebouwd.

Dinsdag: Kleuterdans & Hiphop – Fotoshoot - Suprisebios

Op dinsdagochtend 17 juli stonden Kleuterdans & Hiphop op het programma. Beide workshops werden aangeboden door Servicebureau Onderwijs & Cultuur en Building Arts. Met veel aandacht voor fantasie werd de basis van het dansen aangeleerd. In De Loods werden tegelijkertijd prachtige foto's gemaakt tijdens de workshop Fotoshoot met hairextensions. Aan het einde van de echte fotoshoot kregen de meiden een leuke goodiebag mee naar huis.

De tweede dag werd afgesloten met de Suprisebios in De Bibliotheek AanZet. Ruim 30 deelnemers keken, onder het genot van een zakje chips en drinken, naar de animatiefilm Zambezia.

Woensdag: Rondleiding Brandweer - Discobowlen

Woensdag 18 juli stonden er 23 deelnemers op de stoep van de brandweer voor een rondleiding door de brandweerkazerne. Met dank aan Wijnand Punt en zijn collega's hebben de deelnemers van alles geleerd.

Hoogtepunt was letterlijk de ladderwagen, waarop de deelnemers maar liefst 30 meter de lucht in werden gebracht. Het afsluitende rondje in de brandweerauto zullen de deelnemers ook niet snel vergeten.

Uiteraard kan tijdens Summer Events Discobowlen bij De Theetuin niet ontbreken. Deze traditionele activiteit was helemaal vol en de deelnemers hebben wederom genoten.

Donderdag: Taarten versieren – Instawalk - Kruisboogschieten

Na het succes van vorig jaar werd op donderdag 19 juli opnieuw de workshop Taarten versieren aangeboden. De voorgebakken bescuittaarten konden gevuld worden met fondant, marsepein en andere eetbare versiersels en mochten natuurlijk mee naar huis genomen worden.

Tijdens de Instawalk bij De Bibliotheek AanZet werd een wandeling gemaakt waarbij de deelnemers handige tips kregen over het maken van foto's met een smartphone. De foto's werden later nog eens bewerkt met de app Instagram.

Vrijdag: Skateland Rotterdam

De eerste week van Summer Events werd afgesloten met een uitstapje naar Skateland Rotterdam.

De deelnemers konden, met bescherming, gebruik maken van alle materialen: inline-skates, skateboards, BMX en steps.

Shopbox