Slatelers vragen Belgische ijsbereider om ijs van sla

Foto:

Ridderkerk - Dat je sla in veel meer gerechten kunt verwerken dan in enkel een salade, heb je vast al eens gelezen op internet. Maar bij Boer den Hoedt, slatelers uit Ridderkerk, gaan ze deze zomer graag nóg een stapje verder. Als eerste en enige in Europa hebben zij ijs van hun sla gemaakt.

Het bedrijf, gespecialiseerd in het telen van speciale slasoorten, met en zonder kluit, nam daarvoor de Belgische ijsbereider Marc Smeyers in de arm. "We kwamen met Marc in contact dankzij de Essentiedenkers: zij staan ook aan de basis van dit idee om sla anders in de markt te positioneren. Hun idee, ons product en een geweldige ijsbereider die daar op basis van sorbet heerlijk lactosevrij ijs van maakt! Zo moet samenwerking zijn!".

Net zoals het kasteelbierijs dat Marc bereidde, heeft ook de sla-ijs al voor de nodige aandacht op internet en daar buiten gezorgd. Er is interesse getoond uit verschillende hoeken van beide landen. Door consumenten, maar ook bedrijven. "Dat zij ons ijs zien als perfecte aanvulling op hun assortiment is natuurlijk geweldig", aldus Arjan Boer.

Wie een bolletje wil proeven, kan vooralsnog enkel in Arendonk terecht bij De IJshoren. Maar wat de mannen van Boer Den Hoedt betreft, volgen er snel meer verkooppunten.

Meer berichten