Vanaf augustus zijn er  minder brievenbussen in Ridderkerk te vinden (Foto: PostNl)
Vanaf augustus zijn er minder brievenbussen in Ridderkerk te vinden (Foto: PostNl) (Foto: )

PostNL past aantal brievenbussen aan

Ingezonden

Vanaf augustus minder bussen

Ridderkerk - Den Haag, 12 juli 2018 – PostNL past vanaf begin augustus in gemeente Ridderkerk het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen of verplaatsen we naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties houden wij rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.

Vanaf 4 augustus 2018 voeren we de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Zuid-Holland (Zuid) door. In de gemeente Ridderkerk blijven 31 brievenbussen en verdwijnen er 10 brievenbussen.

Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.

Een overzicht:


Bussen die blijven staan
Lagendijk 223
Ridderhof 2 Blijft staan; Boksdoornstraat 79
Prunuslaan 2
Goudenregenplantsoen 201
Jhr. Van Karnebeekweg 2
Reijerweg 3
Dillenburgplein 5
Prinses Margrietstraat 40
Oranjestraat 31
Noordenweg 67
Nikkelstraat 12
Brouwerstraat 34
Wolweverstraat 21
Clara Wichmannstraat 1
Kerkweg 175
Jan Luykenstraat 2
De Genestetstraat 23
Lijster 1
Torenmolen 1
Vlietplein 238
Steur 143
De Wetstraat 48
Noordstraat 257
Pontonweg 1
Rijnsingel 21
Mauritsweg 12
Rijksstraatweg 211
Schalksedijkje 2
Handelsweg 120
Pruimendijk 300

Bussen die verwijderd worden
Ingenieur Albardastraat 1
Kievitsweg 90
Oranjestraat 121
Kamerlingh Onnesstraat 1
Windmolen 10
Meerkoet 1
Scheldeplein 53
Boelewerf 64
Waaldijk 121
Pruimendijk 8

Meer berichten