Logo hetzuidenridderkerk.nl


Stichting Het Zuid-Hollands Landschap heeft nu de verantwoording over het onderhoud van de Crezéepolder (Foto: Archief)
Stichting Het Zuid-Hollands Landschap heeft nu de verantwoording over het onderhoud van de Crezéepolder (Foto: Archief) (Foto: )

Crezéepolder verkocht aan ZHL

Ingezonden

Beste bod van stichting

Regio - Stichting Het Zuid-Hollands Landschap is de winnaar van de aanbesteding van het nieuwe getijdennatuurgebied de Crezéepolder langs rivier de Noord. De provincie Zuid-Holland koos Stichting het Zuid-Hollands Landschap als de bieder met het beste plan en het beste bod. Hiermee komt volgens de nadrukkelijke wens van de achterban van de natuurorganisatie weer een stuk zeldzame, vrij toegankelijke deltanatuur in veilige handen.

Veel donateurs van het Zuid-Hollands Landschap hebben grif gegeven om dit vogel- en plantenrijke zoetwatergetijdengebied te kunnen verwerven, beschermen en onderhouden.

Eerder was Stichting Het Zuid-Hollands Landschap ook aangewezen als winnaar van de aanbesteding. Ook in deze nieuwe ronde kwam de Stichting als winnaar uit de bus.

Ontzettend blij

Directeur van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap Michiel Houtzagers: "We zijn ontzettend blij dat we de Crezéepolder nu echt kunnen kopen. We hebben eerder een actie voor de Crezéepolder op touw gezet. Dankzij de gulle giften van donateurs van onze stichting ontvingen we een aanzienlijk bedrag van de kosten voor aankoop en verdere ontwikkeling van het gebied. Daar zijn we alle donateurs heel dankbaar voor! Het laat zien hoe belangrijk mensen beschermde natuur dichtbij vinden. Ook zijn er meerdere fondsen waarvan we weten dat ze ons financieel steunen in de aankoop en ontwikkeling van de Crezéepolder. Dankzij al die steun kunnen we dit mogelijk maken."

Eiland van IJsselmonde

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap is blij dat het de Crezéepolder kan toevoegen aan de al door haar beschermde natuur op het Eiland van IJsselmonde. Houtzagers: "Wij vinden het belangrijk dat juist de bewoners van een drukke regio als IJsselmonde volop kunnen genieten van natuur dichtbij."

Meer berichten
Shopbox