Deon Leon en Richard Veen (Foto RTV Ridderkerk)
Deon Leon en Richard Veen (Foto RTV Ridderkerk) (Foto: )

Deon Leon in de Hollandse 10

Zanger presenteert nieuwe single

Ridderkerk - De aflevering van de maand mei van het maandelijkse tv-programma Hollandse 10 is komend weekend weer te zien bij TV Ridderkerk. Bij Radio Ridderkerk presenteert Richard Veen wekelijks het radioprogramma Lekker Hollands met daarin de Hollandse 10, maar daarnaast is er ook een maandelijkse tv-editie van dit programma, waarin het Nederlandse lied centraal staat. Richard ontvangt in deze aflevering de zanger Deon Leon (27), die zijn single 'Ineens' presenteert.

Precies tien jaar na de winst in Popstars in 2008 is hij nu aan het werken aan zijn debuutalbum dat na de zomer uit moet komen. Dit jaar nog stond hij in de halve finale van het programma 'Topper Gezocht'.

Voor 'Ineens' ging Déon terug naar zijn roots. Het heeft een zomerse latinsound. Déon is half Antilliaans en daardoor is de latin muziek met de paplepel ingegoten. Daarnaast houdt hij van de Amsterdamse gezelligheid en van die twee elementen heeft hij een combinatie gemaakt waaruit een nieuwe stijl – Nederlandstalige-Latinpop – is ontstaan: "ik kon niet kiezen. aan de ene kant hou ik van André Hazes, Nielson en Rene Froger, maar aan andere kant luister ik heel veel naar latin grootheden als Ricky Martin en Enrique Iglesias. Het mixen van die twee werd me afgeraden, maar eigenwijs als ik ben wil ik die sound tóch samenvoegen, latin meets pop, pop meets latin. En wat maakt het eigenlijk uit? Het klinkt gewoon lekker."

'Ineens' is het eerste liedje dat Déon zelf schreef en daarom voelt het voor de zanger ook alsof dit zijn debuut is: "ik wist niet eens of ik het kon, maar het ging eigenlijk best snel en goed. Ik ben heel trots op dit liedje en hoop dat mensen het mooi vinden."

De nieuwste aflevering van de Hollandse 10 wordt vanaf vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli 2018 meermalen in de middag en avond uitgezonden bij TV Ridderkerk op elk oneven heel uur. Het programma is het hele weekend te zien om 15.00, 17.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

Shopbox