Groot en klein, iedereen ging op de fiets. (Foto: Leen Kruithof)
Groot en klein, iedereen ging op de fiets. (Foto: Leen Kruithof) (Foto: )

Fiets4daagse ZHZ blijft uniek event

De 38ste Fiets4daagse Zuid-Holland Zuid, die vorige week gehouden werd, kan wederom een succes genoemd worden. Dit jaar gingen ongeveer evenveel fietsers van start als vorig jaar (391) op weg om 15, 30 of 60 km per avond af te leggen.

Regio - De tochten voerden door Ridderkerk, Barendrecht, Zwijndrecht, Heerjansdam, H.I. Ambacht, Rotterdam, de Alblasserwaard, de Krimpenerwaard, de Hoekse Waard en andere delen van het eiland IJsselmonde. Het weer was iedereen goed gezind; vaak zon en geen regenen! De organisatoren, bestaande uit leden van de R.F.T.C.Rekreatoer en de Supportersvereniging v.v.Rijsoord, kijken tevreden terug op een fantastisch en uniek evenement in deze regio.

De eerste dag van de fietsvierdaagse ZHZ begon met zonnig weer. De sfeer was uitstekend en de route liep voor de 15 km rijders door Ridderkerk en Barendrecht en de 30 km rijders door Alblasserdam. De toerrijders (60 km) gingen op zoek naar de Hoekse Waard. Op deze avond reden ook de Ridderkerkse wethouders Joke van Vliet, Marten Japenga en Henk van Os en enkele ambtenaren de 15 km De route op de tweede dag liep voor de 15 door Ridderkerk en voor de 30 km rijders naar Alblasserdam en Ridderkerk.. De toerrijders gingen richting Capelle, Krimpen en na overvaren werd ook Streefkerk, Nieuw Lekkerland en Alblasserdam aangedaan. Op de derde dag werd door de 15 km- en 30 km-rijders H.I. Ambacht, Heerjansdam en Zwijndrecht bezocht. Bij Plantenkwekerij Van Nes werden de deelnemers onthaald op zang van het Popkoor Xpression. De toerrijders gingen nu naar de Alblasserwaard.

De vierde en laatste dag was er een harde en koude wind, maar dat was geen probleem. De rijders van de 15 km en de 30 km bleven in de buurt van Ridderkerk, maar de 60 km rijders reden nog even naar Heerjansdam, Barendrecht en Rhoon. Zoals gebruikelijk werden de deelnemers op de slotavond weer feestelijk binnen gehaald. De Rijsoordse muziekvereniging Sursum Corda stond in Rijsoord klaar om de deelnemers muzikaal te onthalen en daarna ontvingen alle deelnemers van vijf dames van de RaboBank in de kantine van de VV Rijsoord een roos geschonken door De Noorde

Voorzitter Marcel van Dongen bedankte de fantastische medewerking van de opbouwers, stempelaars, veiligheidsmensen, EHBO-Rijsoord, controleurs, kantinemedewerkers, enz. Zonder deze vrijwilligers en sponsors was en is de fietsvierdaagse niet mogelijk. Hij sprak zijn tevredenheid uit, want er waren officieel 391 deelnemers ingeschreven. De commissie Fiets4Daagse Zuid-Holland Zuid hoopt dat zij ook volgend jaar weer op deze samenwerking mogen rekenen. Als laatste werd de grote verloting van de fiets en andere prijzen gehouden. De datum voor volgend jaar van de 39e editie is 19 t/m 22 juni 2019. De vele foto's van de vier avonden zijn te zien op de website van voetbalvereniging Rijsoord; www.vv-rijsoord.nl Ook op Facebook is de Fiets4daagse actief met dank aan Djen Design.

Shopbox