De school is een markant gebouw. (tekst en foto Geert van Someren)
De school is een markant gebouw. (tekst en foto Geert van Someren) (Foto: )

Aandacht voor behoud school

RIDDERKERK – De partijen die betrokken waren bij de vorming van de coalitie, hebben afgesproken dat ze zich zullen inspannen om het gebouw van de voormalige huishoudschool in Ridderkerk niet zo te laten verwaarlozen dat de sloop onvermijdelijk is. CDA-fractievoorzitter Ton Overheid, die een van de onderhandelaars was, heeft dat desgevraagd gezegd.

De afspraak is van belang, omdat inmiddels vaststaat dat de provincie Zuid-Holland voorlopig vasthoudt aan het beslag op de grond van het tramtracé. Onder andere dat gebouw ligt in het tracé, waardoor de gemeente tot nog toe geen heil zag in het grondig opknappen van het gebouw. Dat zou weggegooid geld zijn als de tram, tegen alle waarschijnlijkheid in, toch ooit door het centrum zou gaan lopen.